donderdag 18 juli 2024

We kijken terug op een geslaagde ISDH 2024. Er valt veel te melden!

Onze voorzitter Loes Velthoven-Verlinden, vicevoorzitter en bestuurslid Portefeuille Kwaliteit Sylvia van Houten-Talma (beiden namens NVM-mondhygiënisten) en extern directeur en bestuursadviseur Ellen Bol-van den Hil (op eigen titel) waren aanwezig bij het International Symposium on Dental Hygiene (ISDH) van 11 t/m 13 juli jl. in Seoul (Zuid-Korea). Een toonaangevend internationaal event, dat mondhygiënisten over de hele wereld samenbrengt om kennis en innovaties te delen. Dit jaar draaide het om de hoofthema’s: samenwerking, optimalisatie, verbeelding en gelijkheid. Internationale sprekers, waaronder mondhygiënisten uit Nederland, gaven presentaties hierover. Lees meer over de ISDH 2024 in de nieuwsbrief van Dental Tribune International.

Tijdens de ISDH 2024 won Thérèse Elkerbout, mondhygiënist en klinisch epidemioloog bij het ACTA, de World Dental Hygienist Award in de categorie Onderzoek. Zij zet zich in voor een goede mondhygiëne en combineert dit met haar werk voor de Help-Uganda-Foundation (HUG), waar ze tandheelkundige zorg biedt aan mensen in Oeganda. Ze doet ook vrijwilligerswerk bij ACTA op de afdeling parodontologie en werkt in mondhygiënepraktijken. In december 2022 promoveerde ze, wat haar rol als expert op dit gebied bevestigt. Wij feliciteren Thérèse van harte met deze award!

Voorafgaand aan het symposium van 8 t/m 10 juli jl. was de House of Delegates meeting van de International Federation of Dental Hygienists (IFDH), waar wij goed nieuws kregen! We wonnen de BID van Spanje om de ISDH in 2030 te organiseren. Hier zijn wij trots op en wij kijken ernaar uit om onze wereldwijde collega’s in Rotterdam te mogen ontvangen. Het wordt een onvergetelijk symposium, dat niet alleen bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van mondhygiënisten, maar ook de mondgezondheid wereldwijd bevorderd.

Ook wonnen we de impact award 2023 met de Week van de Mondhygiënist 2023. Een erkenning voor de acties, die zijn gedaan ter verbetering van de mondgezondheid van de inwoners van Nederland. We bedanken alle leden die hieraan meewerkten! Zonder jullie was dit niet gelukt.

Bekijk ook de video Loes en Sylvia. (Alleen te zien na het inloggen op Facebook, als je lid bent van onze besloten Facebookgroep.)

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl