maandag 16 september 2024

JOIN THE CLUB! | Introductiedagen opleidingen Mondzorgkunde

Elk jaar vindt aan het eind van de zomerperiode de introductie plaats voor de eerstejaarsstudenten
aan de vier Mondzorgkunde opleidingen. Ook NVM-mondhygiënisten was van de partij en werd hier
vertegenwoordigd door de leden van onze studentencommissie. Deze commissie wordt gevormd door acht studentleden (er is momenteel een vacature); Annique Slagter en Tobias Eefting (Hanzehogeschool Groningen), Tristan Zijlstra (Hogeschool Utrecht), Mercedeh Ahmadi en Alamier Suadi (Hogeschool Inholland), George van Goethem en Beyza Cekic (HAN Nijmegen). Samen zetten zij zich in voor de belangen van alle studentleden binnen onze vereniging, signaleren specifieke behoeftes bij studentleden en zijn ook aanwezig op het NVM-najaarscongres en events.

Romy van de Bilt, beleidsmedewerker bij NVM-mondhygiënisten vertelt: “Naast mijn werk als mondhygiënist, ben ik sinds 2023 betrokken bij het studentenbeleid. De studentencommissie vormt een essentiële schakel tussen de studentleden en de vereniging. Zij weten wat er speelt tijdens de studie en welke vragen studenten kunnen hebben in voorbereiding op hun toekomstige beroep. Zo kunnen wij als vereniging onze dienstverlening beter afstemmen op hun wensen en behoeftes. Studenten kunnen tijdens de opleiding op een laagdrempelige manier kennismaken met de beroepsvereniging en zelf ontdekken welke voordelen een lidmaatschap biedt. Gaandeweg hopen wij hen te overtuigen van de meerwaarde, ook zodra zij gaan starten als mondhygiënist.

Elke hogeschool heeft een eigen invulling van de introductieperiode. In overleg wordt bekeken hoe wij vanuit de vereniging het beste kunnen aansluiten. Doorgaans is het mogelijk om een korte presentatie te geven in combinatie met een kleine stand of tafel waar de studenten zich ter plekke kunnen inschrijven voor een gratis studentlidmaatschap.

Tristan, lid van de NVM-studentencommissie en vierdejaarsstudent aan de Hogeschool Utrecht legt uit: “De eerstejaarsstudenten werden verwelkomd door de docenten van de opleiding Mondzorgkunde in een collegezaal. Ik was hier aanwezig vanuit de NVM-studentencommissie om de nieuwe studenten kennis te laten maken met de beroepsvereniging. Tijdens mijn presentatie vertelde ik over de historie van de vereniging door de tijd heen om ze een goed beeld te geven van de belangrijke rol die de beroepsvereniging heeft in de ontwikkeling van het beroep mondhygiënist. Ik legde uit wat wij doen als studentencommissie en wat een NVM-studentlidmaatschap zoal aan voordelen biedt.

Als dank voor het lid worden, kreeg elke student een duurzame goodiebag overhandigd. Zo’n 350 startende studenten hebben tijdens de introductie op hun opleiding laagdrempelig kennis kunnen maken met onze beroepsvereniging.

Wat zijn de voordelen van een gratis studentlidmaatschap?

• Gratis deelname aan onze events, zoals het NVM-café en het jaarlijkse Graduation Event
• Gratis webinars voor studenten, o.a. over arbeids- en gezondheidsrecht
• Gratis (juridisch) advies, over bijv. (stage)contracten
• Mooie korting bij deelname jaarlijkse NVM-najaarscongres
• Onze ledenservice die je met raad en daad bij staat
• Het ledenblad NTvM met nieuws, trends en wetenschap in de Mondzorg
• Gratis toegang tot wetenschappelijke artikelen van het IJDH
• De Young NVM-studentennieuwsbrief
• En nog veel meer!

Wil jij als student of startende mondhygiënist up-to-date blijven in jouw (toekomstige) vak, ook online? Volg ons, samen met bijna 2000 volgers op Instagram!

In contact komen met onze studentencommissie? Stuur dan een e-mail naar: studentencommissie@mondhygienisten.nl.

 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl